Zwemlessen

Voorgaande jaren was het een groot succes. Dus ook dit jaar bieden we weer zwemlessen aan voor kinderen en volwassenen.

LET OP: HET IS NIET MEER MOGELIJK OM JE AAN TE MELDEN VOOR (ZOMER)ZWEMLESSEN VOOR SEIZOEN 2023!
IN 2024 STARTEN WE WEER MET EEN NIEUW SEIZOEN EN BEN JE VAN HARTE WELKOM!

Diploma A/B/C Kinderen

Stap voor stap vertrouwd raken met het water en de elementaire zwem(veiligheids) technieken leren. Dit zwemdiploma is niet alleen voor Nederland, maar een zwemdiploma dat wordt gezwommen in vele landen van de wereld. De erkenning die deze diploma’s hebben is van de Internationale Federatie van Swimming Teachers Association (IFSTA). Een organisatie waar in meer dan 20 landen zwemscholen zijn aangesloten. Dit internationale ABC zwemdiploma serie bestaat uit een A Diploma (Otter), B Diploma (Bever), en C Diploma (Zeehond).
Om de veiligheid te waarborgen is het belangrijk (niet verplicht) dat kinderen het ABC zwemdiploma serie helemaal afmaken. Pas na het behalen van het diploma C kun je zeggen dat ze echt “zwemveilig” zijn.

Diploma A/B/C volwassenen

Zwemmen en water zijn ontzettend leuk. Daarom geven wij ook zwemles aan oudere jeugd en volwassenen. Het zwemdiploma halen is geen pré, wel het veilig en met plezier kunnen bewegen in het water. Natuurlijk kan er wel afgezwommen worden voor de diploma’s van het internationale ABC zwemdiploma serie. De lessen worden gegeven door een ervaren zwemonderwijzer. Er wordt zwemles gegeven aan een gemengde groep.

leren zwemmen in de buitenlucht

zwemlessen

Zwembad De Weid geeft na het succes van de afgelopen jaren ook dit seizoen weer uitgebreid zwemlessen! Vanaf 9 mei starten de reguliere lessen. Wij geven zwemles voor de volgende diploma’s:

– Zwemdiploma A
– Zwemdiploma B
– Zwemdiploma C

De lessen voor het diploma A/B/C worden gegeven door een vaste instructeur en duren een half uur.
Voor het diplomazwemmen A/B/C wordt er drie keer per week gelest.

Lesdagen & tijden

Zwemles A/B/C:

dinsdag tussen 17.00 en 18.00 uur
donderdag tussen 17.00 en 18.00 uur
zaterdag tussen 11.00 en 12.00 uur

 

financiele ondersteuning

Als ouder maak je vaak veel kosten voor je kind. Heb je een laag inkomen en moeite om jouw kinderen te bieden wat ze nodig hebben? Er zijn vele mogelijkheden en regelingen voor financiële hulp. Zo zijn er flinke bijdragen voor bijvoorbeeld zwemlessen voor kinderen van 4 tot 18 jaar.

Hieronder vind je de links die te maken hebben met deze mogelijkheden voor financiële ondersteuning. Belangrijk is dat zwembad De Weid zelf hierin niets voor je kan betekenen; aanvragen doe je zelf bij de instanties; bijvoorbeeld de gemeente Medemblik. Voor meer informatie over deze regelingen, zie  www.medemblik.nl/kindregelingen en/of https://www.medemblik.nl/fileadmin/Medemblik/website/Documenten/WMO/Folder_financiele_regelingen_Medemblik_2022__1_.pdf of neem contact op met de consulenten Bijzondere Bijstand: wwb@medemblik.nl of 0229 – 85 60 00.

 

voor wie?

De diplomalessen A/B/C zijn gericht op het behalen van een officieel diploma van de ENVOZ. Voor deze zwemlessen geldt een minimumleeftijd van 5 jaar bij aanvang van de lessen.

 

 

 

 

 

 

wat zijn de kosten?

Leskaarten zijn te koop via het aanmeldformulier op deze website, en zijn onafhankelijk van een eventueel abonnement.

 Een leskaart voor het hele seizoen kost € 285 voor diploma A/B/C (3x per week). 

Kijk bij tarieven voor de korting bij het gelijktijdig aanschaffen van een abonnement en een leskaart A/B/C.

Voor vragen kun je een e-mail sturen naar zwemlessen@deweid.nl 

 

Inschrijven?

Inschrijven voor zwemlessen kan via het aanmeldformulier op deze website.

Na aanmelding is er sprake van een voorlopige inschrijving. De zwemlessen gaan alleen door bij voldoende deelnemers. Als je van ons bericht ontvangt over de definitieve plaatsing (dag en tijd), vragen wij je tevens de betaling te voldoen. Als wij de betaling hebben ontvangen, is je inschrijving definitief.

Begin mei zal op basis van de inschrijvingen een definitief rooster gemaakt worden.

turbocursus tijdens de zomervakantie

zomerlessen in de weid

Maak gebruik van de unieke mogelijkheid om de zwemvaardigheid van je kind tijdens de zomervakantie een extra impuls te geven. Heerlijk in het buitenzwembad, zo gaan zwemplezier en zwemles hand in hand!

Hoe werken de zomerlessen?

Tijdens de zomervakantie wordt zes weken lang een turbocursus gegeven voor het A-, B- of C-diploma. Een lesweek bestaat uit drie keer een half uur les. Deelname is voor minimaal 4 lesweken (hoeft niet aaneengesloten). Er kunnen alleen hele lesweken worden afgenomen.

wanneer zijn de zomerlessen?

De zomerlessen worden gegeven van dinsdag 25 juli t/m zaterdag 2 september 2023.

De lestijden zijn op:

dinsdag tussen 17.00 en 18.00 uur
donderdag tussen 17.00 en 18.00 uur
zaterdag tussen 11.00 en 12.00 uur

voor wie?

Voor alle kinderen die minimaal 4½ jaar oud zijn en al enkele zwemlessen A (B of C) hebben gehad. Kinderen die het vereiste zwemniveau hebben, kunnen begin september afzwemmen. 

Wat zijn de kosten?

Bij afname van:

  • 4 lesweken = € 99,00
  • 5 lesweken = € 115,00
  • 6 lesweken = € 129,00

Na aanmelding is er sprake van een voorlopige inschrijving. De zwemlessen gaan alleen door bij voldoende deelnemers. Als je van ons bericht ontvangt over de definitieve plaatsing (dag en tijd), vragen wij je tevens de betaling te voldoen. Als wij de betaling hebben ontvangen, is je inschrijving definitief.

Inschrijven?

Inschrijven voor de zomerzwemlessen kan via het aanmeldformulier op deze website. Aanmelden vóór 1 juli!
Voor vragen kun je een e-mail sturen naar zwemlessen@deweid.nl.