Zwemlessen

Voorgaande jaren was het een groot succes. Dus ook dit jaar bieden we weer zwemlessen aan voor kinderen en volwassenen.

Diploma A/B/C Kinderen

Stap voor stap vertrouwd raken met het water en de elementaire zwemtechnieken leren. Dit zwemdiploma is niet alleen voor Nederland, maar een zwemdiploma dat wordt erkend in vele landen van de wereld. De lessen in De Weid worden gegeven via de methode van ENVOZ, een organisatie die samenwerkt met de IFSTA, waar in meer dan 20 landen zwemscholen bij zijn aangesloten. Dit internationale ABC zwemdiploma serie bestaat uit een A Diploma (niveau 1, dolfijn), B Diploma (niveau 2, orka), en C Diploma (niveau 3, walvis).
Om de veiligheid te waarborgen is het belangrijk (niet verplicht) dat kinderen de ABC-serie helemaal afmaken. Pas na het behalen van het diploma C kun je zeggen dat ze echt “zwemveilig” zijn.

Diploma A/B/C volwassenen

Zwemmen en recreëren in en om het water zijn ontzettend leuk. Maar bij niet of niet goed kunnen zwemmen, kan het ook gevaarlijk zijn. Daarom geven wij ook zwemles aan oudere jeugd en volwassenen. Het zwemdiploma halen is geen pré, het veilig en met plezier kunnen bewegen in het water is het uitgangspunt. Natuurlijk kan er wel afgezwommen worden voor de diploma’s van de internationale ABC-zwemdiplomaserie. De lessen worden gegeven door een ervaren zwemonderwijzer. Er wordt zwemles gegeven aan een gemengde groep. Deze lessen starten bij voldoende aanmeldingen.

leren zwemmen in de buitenlucht

zwemlessen

Zwembad De Weid geeft na het succes van de afgelopen jaren ook dit seizoen weer uitgebreid zwemlessen! Vanaf 14 mei starten de reguliere lessen. Wij geven zwemles voor de volgende diploma’s:

– Zwemdiploma A
– Zwemdiploma B
– Zwemdiploma C

De lessen voor het diploma A/B/C worden gegeven door een vaste instructeur en duren een half uur.
Voor het diplomazwemmen A/B/C wordt er drie keer per week gelest.
U kunt de vorderingen van uw kind volgen via het digitale leerlingvolgsysteem.

Lesdagen & tijden

Zwemles A/B/C:

Dinsdag tussen 17.00 en 18.00 uur
Donderdag tussen 17.00 en 18.00 uur
Zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur

 

financiele ondersteuning

Als ouder maak je vaak veel kosten voor je kind. Heeft u een laag inkomen en moeite om uw kinderen te bieden wat ze nodig hebben? Er zijn veel mogelijkheden en regelingen voor financiële hulp. Zo is er ondersteuning mogelijk voor bijvoorbeeld zwemlessen voor kinderen van 4 tot 18 jaar.

Hieronder vindt u de links die te maken hebben met deze mogelijkheden voor financiële ondersteuning. Belangrijk is dat zwembad De Weid zelf hierin niets voor u kan betekenen; aanvragen doet u zelf bij de instanties, bijvoorbeeld bij de gemeente Medemblik. Voor meer informatie over deze regelingen, zie www.medemblik.nl/kindregelingen en/of https://www.medemblik.nl/fileadmin/Medemblik/website/Documenten/WMO/Folder_financiele_regelingen_Medemblik_2022__1_.pdf of neem contact op met de consulenten Bijzondere Bijstand: wwb@medemblik.nl of 0229 – 85 60 00.

 

voor wie?

De diplomalessen A/B/C zijn gericht op het behalen van een officieel diploma van de ENVOZ. Voor deze zwemlessen geldt een minimumleeftijd van 5 jaar bij aanvang van de lessen.

 

 

 

 

 

 

wat zijn de kosten?

Leskaarten zijn te koop via het aanmeldformulier op deze website, en zijn onafhankelijk van een eventueel abonnement.

Een leskaart is geldig voor het hele seizoen en kost € 305,- voor diploma A/B/C. Uw kind krijgt dan 3x per week een half uur les.

Kijk bij tarieven voor de korting bij het gelijktijdig aanschaffen van een abonnement en een leskaart A/B/C.

Voor vragen kun je een e-mail sturen naar zwemlessen@deweid.nl 

 

Inschrijven?

Inschrijven voor zwemlessen kan via het aanmeldformulier op deze website.

Na aanmelding is er sprake van een voorlopige inschrijving. De zwemlessen gaan alleen door bij voldoende deelnemers. Na betaling van het lesgeld en inschrijfgeld, is de inschrijving definitief. Daarna ontvangt u van ons bericht over de definitieve plaatsing (dag en tijd).

Begin mei zal op basis van de inschrijvingen een definitief rooster gemaakt worden.

turbocursus tijdens de zomervakantie

zomerlessen in de weid

Vindt u het ook zo zonde dat uw kind 6 weken geen zwemles krijgt tijdens de zomervakantie? Maak gebruik van de unieke mogelijkheid om de zwemvaardigheid van je kind tijdens de zomervakantie een extra impuls te geven. Heerlijk in het buitenzwembad, zo gaan zwemplezier en zwemles hand in hand!

Hoe werken de zomerlessen?

Tijdens de zomervakantie wordt zes weken lang een turbocursus gegeven voor het A-, B- of C-diploma. Een lesweek bestaat uit twee keer een half uur les. Deelname is voor minimaal 4 lesweken (hoeft niet aaneengesloten). Er kunnen alleen hele lesweken worden afgenomen.

 

wanneer zijn de zomerlessen?

De zomerlessen worden gegeven van dinsdag 23 juli t/m donderdag 29 augustus 2024.

De lestijden zijn op:

Dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur

voor wie?

Voor alle kinderen die minimaal 4½ jaar oud zijn en al enkele zwemlessen A (B of C) hebben gehad. Kinderen die het vereiste zwemniveau hebben, kunnen eventueel eind augustus afzwemmen. 

Wat zijn de kosten?

Bij afname van:

  • 4 lesweken = € 73,00
  • 5 lesweken = € 83,00
  • 6 lesweken = € 93,00

Na aanmelding is er sprake van een voorlopige inschrijving. De zwemlessen gaan alleen door bij voldoende deelnemers. Als u van ons bericht ontvangt over de definitieve plaatsing (dag en tijd), vragen wij u tevens de betaling te voldoen. Als wij de betaling hebben ontvangen, is de inschrijving definitief.

Inschrijven?

Inschrijven voor de zomerzwemlessen kan via het aanmeldformulier op deze website. Aanmelden vóór 1 juli!
Voor vragen kun je een e-mail sturen naar zwemlessen@deweid.nl.