Zwemlessen

Voorgaande jaren was het een groot succes. Dus ook dit jaar bieden we weer zwemlessen aan voor kinderen en volwassenen.

Diploma A/B/C Kinderen

Stap voor stap vertrouwd raken met het water en de elementaire zwem(veiligheids) technieken leren. Dit zwemdiploma is niet alleen voor Nederland, maar een zwemdiploma dat wordt gezwommen in vele landen van de wereld. De erkenning die deze diploma’s hebben is van de Internationale Federatie van Swimming Teachers Association (IFSTA). Een organisatie waar in meer dan 20 landen zwemscholen zijn aangesloten. Dit internationale ABC zwemdiploma serie bestaat uit een A Diploma (Otter), B Diploma (Bever), en C Diploma (Zeehond).
Om de veiligheid te waarborgen is het belangrijk (niet verplicht) dat kinderen het ABC zwemdiploma serie helemaal afmaken. Pas na het behalen van het diploma C kun je zeggen dat ze echt “zwemveilig” zijn.

Diploma A/B/C volwassenen

Zwemmen en water zijn ontzettend leuk. Daarom geven wij ook zwemles aan oudere jeugd en volwassenen. Het zwemdiploma halen is geen pré, wel het veilig en met plezier kunnen bewegen in het water. Natuurlijk kan er wel afgezwommen worden voor de diploma’s van het internationale ABC zwemdiploma serie. De lessen worden gegeven door een ervaren zwemonderwijzer. Er wordt zwemles gegeven aan een gemengde groep.

Snorkelen

Voor deze lessen is een zwemvaardigheid nodig die gelijk is aan de eindeisen van het B-diploma. De Snorkellessen zijn leuk voor de sportieve jeugdige avonturiers. De lessen worden gegeven door een vaste instructeur. En de kinderen kunnen aan het einde van het seizoen ook een erkend snorkel diploma behalen. De snorkellessen die aangeboden worden in De Weid zijn voor snorkel diploma 1, snorkel diploma 2 en snorkel diploma 3. Maar plezier staat voorop bij deze lessen. 

leren zwemmen in de buitenlucht

zwemlessen & snorkelen

Zwembad De Weid geeft na het succes van de afgelopen jaren ook dit seizoen weer uitgebreid zwemlessen! Vanaf 17 mei starten de reguliere lessen. Wij geven zwemles voor de volgende diploma’s:

– Zwemdiploma A/B/C
– Snorkelen 1/2/3

De lessen voor het diploma A/B/C worden gegeven door een vaste instructeur en duren een half uur. Voor het diplomazwemmen (A/B/C) wordt er drie keer per week gelest. Snorkelen is één keer per week en duurt drie kwartier.

Lesdagen & tijden

Zwemles A/B/C:

dinsdag t/m vrijdag (tussen 17 en 18 uur) en zaterdag (tussen 10 en 12 uur)

Snorkelen 1/2/3:

vrijdag van 18.30 tot 19.15 uur

voor wie

De diplomalessen A/B/C zijn gericht op het behalen van een officieel diploma van de ENVOZ. Voor deze zwemlessen geldt een minimumleeftijd van 5 jaar bij aanvang van de lessen.

Voor de overige lessen is een zwemvaardigheid nodig die gelijk is aan de eindeisen van het B-diploma. De Snorkellessen zijn leuk voor de sportieve avonturiers. Plezier staat voorop bij deze lessen.

 

 

 

wat zijn de kosten?

Leskaarten zijn te koop na aanmelding via zwemlessen@deweid.nl, en zijn onafhankelijk van een eventueel abonnement.

 Een leskaart voor het hele seizoen kost € 260 voor diploma A/B/C (3x per week) en € 108 voor snorkelen (1x per week).

Kijk bij tarieven voor de korting bij het gelijktijdig aanschaffen van een abonnement en een leskaart A/B/C.

 

 

 

Inschrijven?

Inschrijven voor zwem- en snorkelles kan door een e-mail te sturen naar zwemlessen@deweid.nl.

Vermeld in deze mail de naam van je kind, de geboortedatum, het telefoonnummer en voor welke les je je kind aanmeldt. Na aanmelding is er sprake van een voorlopige inschrijving. De zwemlessen gaan alleen door bij voldoende deelnemers. Als je van ons bericht ontvangt over de definitieve plaatsing (dag en tijd), vragen wij je tevens de betaling te voldoen. Als wij de betaling hebben ontvangen, is je inschrijving definitief.

Begin mei zal op basis van de inschrijvingen een definitief rooster gemaakt worden.

turbocursus voor het A-diploma

zomerlessen in de weid

Maak gebruik van de unieke mogelijkheid om de zwemvaardigheid van je kind tijdens de zomervakantie een extra impuls te geven. Heerlijk in het buitenzwembad, zo gaan zwemplezier en zwemles hand in hand!

Hoe werken de zomerlessen?

Tijdens de zomervakantie wordt zes weken lang een turbocursus gegeven voor het A-diploma. Een lesweek bestaat uit drie keer een half uur les. Deelname is voor minimaal 4 lesweken (hoeft niet aaneengesloten). Er kunnen alleen hele lesweken worden afgenomen.

wanneer zijn de zomerlessen?

De zomerlessen worden gegeven van dinsdag 19 juli t/m zaterdag 27 augustus.

Er kan gekozen worden voor de volgende lestijden (afhankelijk van de ruimte):

– Dinsdag en donderdag (tussen 17 en 18 uur) + zaterdag (tussen 10 en 12 uur)

– Woensdag en vrijdag (tussen 17 en 18 uur) + zaterdag (tussen 10 en 12 uur)

voor wie

Voor alle kinderen die minimaal 4½ jaar oud zijn en al enkele zwemlessen A (B of C) hebben gehad. Kinderen die het vereiste zwemniveau hebben, kunnen begin september afzwemmen. 

Wat zijn de kosten?

Bij afname van:

  • 4 lesweken = € 90,00
  • 5 lesweken = € 105,00
  • 6 lesweken = € 117,00

Na aanmelding is er sprake van een voorlopige inschrijving. De zwemlessen gaan alleen door bij voldoende deelnemers. Als je van ons bericht ontvangt over de definitieve plaatsing (dag en tijd), vragen wij je tevens de betaling te voldoen. Als wij de betaling hebben ontvangen, is je inschrijving definitief.

Inschrijven?

Je kunt je kind opgeven door vóór 1 juli een e-mail te sturen naar zwemlessen@deweid.nl.

Vermeld in deze mail de naam van het kind, geboortedatum, telefoonnummer, het zwemniveau van je kind (aantal lessen gehad) en de lesweken die je wilt afnemen.