over jouw zwembad!

HET buitenzwembad met twee zwembaden en een peuterbad waarmee er voldoende vertier is voor het hele gezin.

Het gehele seizoen organiseren we leuke en gezellige activiteiten voor zowel onze jonge als oudere bezoeker. 

Een groot speelveld met een airtrampoline, speeltoestellen en een peuterspeeltuin.

het ontstaan van het zwembad

ruim 30 jaar plezier & vertier 

Het zwembad is in 1990 officieel geopend en is destijds gebouwd ter vervanging van het oude openluchtzwembad ‘Flipper’ aan de Kleingouw. Zwembad De Weid is elk jaar gedurende het zomerseizoen geopend vanaf eind april tot en met de tweede week van september. In 2013 is het beheer van het zwembad overgegaan naar ‘Stichting Vrienden van De Weid’ en wordt sindsdien voor 95% gerund door vrijwilligers. Een enthousiast team van vrijwilligers staat voor je klaar aan de kassa, draagt zorg voor het onderhoud van het complete terrein en de zwembaden, verzorgt persberichten en onze social media, helpt bij bijzondere activiteiten zoals discozwemmen en nog veel meer.

Ben je enthousiast over De Weid en heb je zin om ook aan de slag te gaan als vrijwilliger?

meer over het zwembad

hoe ziet jouw zwembad eruit? 

De Weid is een openluchtaccommodatie met maar liefst drie betegelde zwembaden: een diep zwembad van 15 x 25 meter, een ondiep zwembad van 10 x 15 meter en een klein peuterbad (pierenbad). Het diepe en ondiepe zwembad hebben allerlei leuke extra’s zoals een waterglijbaan, jetstreams, een bruisbank en spuitelementen. Verder zijn er een ruim terras, een grote omheinde ligweide en een speelveld met een airtrampoline en diverse andere speelattributen. In 2020 is er bovendien een prachtige peutertuin gerealiseerd voor de allerkleinsten. Kortom, zwemplezier gegarandeerd en voor elke leeftijd wat wils.

Daarnaast geven we in De Weid zwemles voor diploma A, B en C, en snorkelen 1, 2 en 3.

Het zwembad is gedurende het zomerseizoen vanaf de laatste week van april tot en met de tweede week in september geopend.

GRATIS WIFI

In ons zwembad kun je kosteloos gebruik maken van draadloos internet! De inlogcode vind je op het mededelingenbord bij de ingang.

activiteiten, openingstijden en tarieven

Klik op de ‘Activiteiten‘ voor meer informatie en op ‘Tarieven’ voor prijzen en op ‘Tijden‘ voor de openingstijden. Heb je een vraag voor ons? Aarzel dan niet en stel je vraag gerust aan een van onze medewerkers of neem contact met ons op.

stichting vrienden van de weid

Stichting Vrienden van De Weid is, naast de machinekamer, het hart achter Zwembad De Weid. De stichting bestaat uit zes enthousiaste, vrijwillige bestuursleden, die vanaf 2013 verantwoordelijk zijn voor de exploitatie en het beheer van Zwembad De Weid. 

Het bestuur heeft vanzelfsprekend een voorzitter, een penningmeester en een secretaris, en daarnaast zijn er vier algemene bestuursleden. De werkzaamheden zijn goed verdeeld en elk bestuurslid is verantwoordelijk voor bepaalde deeltaken. Bovendien wordt het bestuur gesteund door ca. 60 enthousiaste vrijwilligers en een team van professionele toezichthouders.

Sponsoren

Sponsoren zijn enorm belangrijk voor ons zwembad. Voor zowel zakelijke als particuliere sponsoren hebben wij diverse mogelijkheden in en om het zwembad. Neem contact op via onderstaande button voor de mogelijkheden.

Word jij ook vrijwilliger?

Ons zwembad is jouw zwembad! Jouw zwembad wordt voor 95% gerund door vrijwilligers. Of het nu gaat om het onderhoud van het zwembad, het onderhoud van de de tuin en het veld of het openhouden van de kassa. Er zijn veel ‘klusjes’ die gedaan moeten worden om jouw zwembad open te kunnen houden. Met jouw hulp kunnen veel kinderen en volwassenen genieten van een gezellige dag zwemvertier.

Jouw hulp en steun kunnen we daarom zeer goed gebruiken. Of je nu handige handjes hebt of het gewoon gezellig vindt om met mensen in contact te komen achter de kassa.

Wij hebben jouw ondersteuning heel hard nodig en vragen je daarom om je aan te melden als vrijwilliger. 

Sommige mensen twijfelen of vinden het spannend om zich aan te melden. Wij hebben een leuke team met bovenal een gezellige en ontspannen sfeer waar jij ongetwijfeld goed tussen past.

onze sponsors

Mede dankzij deze toppers kan jij bij ons zwemmen